6G – Grovpistol

Grovpistol er en todelt konkurranseøvelse. Øvelsene skytes stående, med én hånd. Maksimalt kan man få 600 poeng.

I denne konkurransen er det tillatt med pistol i kaliber .30 til .38. Skyttere flest benytter seg av pistol i kaliber .32, men det er også en del som bruker f.eks 9mm eller .38.

Første del – presisjonsskyting
Grovpistol starter med en øvelse med presisjonsskyting. Her skal det skytes 6 serier, á 5 skudd, med skytetid på 5 minutter. Det skal skytes på en presisjonsskive, som har en poengskala som går fra 1 til 10, med feltene 7 til 10 merket i sort.

presisjonsskive

Andre del – duellskyting
Grovpistol går nå inn i sin andre del, duellskyting. Her skal det skytes 6 serier, á 5 skudd. Hver serie fungerer slik at skiven er fremme i 3 sekunder, for så å forsvinne i 7 sekunder. Dette skjer 5 ganger, til alle skuddene forhåpentligvis er avfyrt. Det er ikke lov til å skyte mens skiven er borte. Våpenet skal senkes til 45 grader hver gang skivene forsvinner, for så å heves når skiven kommer frem. Dette betyr da at du har 3 sekunder på å løfte, sikte og fyre av ett skudd.

Det skytes på duellskive. Størrelsen på disse skivene er lik den i presisjonsskyting, men med en litt annen skala. Skiven går fra 5 til 10 poeng, og alle feltene er sorte.

duellskive